29 Ekim 2011 Cumartesi

Bingöl'de patlama!

Bingöl merkezde öğle saatlerinde meydana gelen patlamada canlı bomba ve iki kişi öldü, 21 kişi yaralandı

Aydın ARIK/ BİNGÖL (AHT)

Bingöl merkez Genç Caddesi'nde AK Parti İl Başkanlığı binası önünde öğle saatlerinde canlı bomba saldırısı sonucu bir patlama meydana geldi. Saldırıda canlı bomba ile birlikte 3 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı.
Canlı bombanın kadın olduğunu açıklayan Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, patlamada 3 çocuk annesi Hatice Belgin ve Mehmet Çubuk'un hayatını kaybettiğini, canlı bombacının kendini patlatarak öldüğünü ve 21 kişinin de yaralandığını açıkladı. Saldırıda şu ana kadar net bir bilgiye ulaşamadıklarını açıklayan Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, saldırının AK Parti binasını veya bir başka yerin hedef alınıp alınmadığı konusunda bilgi sahibi olmadıklarını söyledi. Vali Güvençer, "Bugün saat 13.30 sıralarında canlı bomba tarafından bir saldırı gerçekleşti. Saldırı sonucunda Hatice Belgin ve Mehmet Çubuk isimli vatandaşlarımız hayatını kaybetti ve 21 vatandaşımız da yaralandı. Saldırıda canlı bomba olan kadın da öldü. Saldırıyı gerçekleştiren bombacının kimliğine şua ana kadar ulaşamadık. Patlamada kullanılan patlayıcının yüksek miktarda olduğu tespit edildi. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralananlara acil şifalar diliyorum. Yaralı kardeşlerimizden 4'nün durumu ağır, diğer vatandaşlarımızın sağlık durumları şuan iyi durumda. Bu saldırıyı esefle kınıyorum. Takip çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

ÇOCUKLARIYLA BAYRAM ALIŞVERİŞİNE ÇIKTI, PATLAMADA HAYATINI KAYBETTİ

Bingöl'de meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Hatice Belgin'in bayram öncesi çocuklarıyla alışverişe çıktığı ve patlamada hayatını kaybederken, Veysel, Leyla (10) ve Hazal Belgin isimli çocukları da yaralandı. 

İKİNCİ BİR PATLAMA BİLGİSİ, İZDİHAM YARATTI

Patlamanın ardından alanına giren binlerce kişi, ikinci bir bomba olduğu söylentisi üzerine kaçışmaya başlarken, alanda büyük bir izdiham yaşandı. Patlamanın ardından bölgede yoğun güvenlik önlemleri alınırken, yaralılar ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Canlı bombanın parçalanan bedeni etrafa saçılırken, yaralanan vatandaşlar olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Büyük etki yaratan bombanın patlama sesini duyan halk, bölgeye koştu. "İkinci bomba var" denilince Dörtyol'a doğru koşan kalabalık büyük panik yaşandı.

ÇOK SAYIDA İŞ YERİ HASAR GÖRDÜ

Patlamanın meydana geldiği bölgede bulunan bir çok işyerlerinde büyük ölçüde maddi hasar oluştu. Emniyet güçleri bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken, patlamanın olduğu bölgedeki işyerlerindeki yakınlarına ulaşamayanlar sinir krizleri geçirdi. Polis, tansiyonun yükseldiği alanda halkı yatıştırmakta zorlandı.

POLİS İKİNCİ BOMBAYI ARIYOR

Büyük uğraşlar sonucu vatandaşı Ziraat Bankası önüne kadar geri çeken polis, canlı bombanın sırtındaki ikinci çantanın kayıp olduğu belirtiliyor. Canlı bombacıya ait içersinde bomba olduğu söylenen ikinci bir çantayı bulmak için bölgede geniş çaplı inceleme başlatıldı. 

YARALILARDAN İSİMLERİNE ULAŞILANLAR: 

Olay yerinde kalbi duran ve öldüğü sanılan Hanifi Yıldız, kaldırıldığı hastanede hayata döndürüldü. Olayda yaralanan diğer 20 kişinin isimleri de şöyle:

Ufuk Bektaş, Serkan Tunç, Emre Elhakan, Emre Mut, Musa Balat, Veysel Belgin, Ceylan Belgin, Gülsüm Dinler, Hülya Ayçiçeği, Aydın Elaldı, Mustafa Tüfekçi, Harun Taşkesen, Hazal Belgin, Erol Sayım, Ercan Berrak, Şehmus Talus, Faruk Duran, İhsan Uğurlu, Cahit Elhakan ve Ahmet Ulucaysın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder